HADFIAK online játék: már csak egy-két napig

HADFIAK játékA hatalmas népszerűségnek köszönhetően a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány meghosszabbította a kifejezetten gyerekeket és fiatalokat célzó, HADFIAK elnevezésű, online játéknak az elérhetőségét. Az október 20-án indult interaktív történelmi játék november 25-i érhető el a világhálón.

Az alapítvány egy olyan oktató, interaktív játékot indított el, amellyel a magyar történelem eddig ismeretlen arcát fedezhetik fel a gyerekek. Hazánk története ugyanis tele van olyan emberekkel, cselekedetekkel és eseményekkel, amiket a világon mindenhol figyelemre méltónak tartanak. Az internetes kihívás során a résztvevők megismerhetik, ki volt az a magyar végvári vitéz, aki a világon a legtöbb párbajt nyerte, vagy az a hadvezér, aki még betegen sem veszített soha csatát, vagy az a katona, aki leleményességével és találékonyságával vetett véget az ostromnak. A HADFIAK játék egy egészen más szemszögből közelíti meg a történelmet, játszva tanít; lebilincselő történetekre, vicces tényekre és kevésbé ismert történelmi vezérekre hívja fel a gyerekek figyelmét, miközben a kérdésekben és válaszokban elrejtett tudást igyekszik átadni. Kitekintést enged a világtörténelembe: a magyar történelmi eseményekkel állítja párhuzamba azokat. Az interaktív játék kellemes kikapcsolódást és könnyed szórakozást biztosít két korosztály számára is: az általános iskolások felső tagozatosai a középkori és koraújkor magyar történelem jelentős személyiségeivel, míg a középiskolások viselettörténettel, fegyvertörténettel és várépítészettel is megismerkedhetnek közben. A játék nem időre megy, a szervezők a legtöbb pontszámot elért résztvevők között nagy értékű műszaki cikkeket, míg az első 100-100 játékos között különböző ajándékokat sorsolnak majd ki. A kérdések megválaszolásához az alapítvány Facebook oldalát lehet segítségül hívni, ahol a #hadfiak hashtag alatt található posztokban számos, a játékhoz hasznos információ is fellelhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezer kötetet digitalizált az erdészeti szakkönyvtár

sze nov 24 , 2021
Mérföldkőhöz érkezett az Országos Erdészeti Egyesület Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtárának digitalizálása: az Agrárminisztérium támogatásával 2017-ben indult program keretében immár ezer kötet, kétszázezer oldal szakirodalom érhető el digitálisan a könyvtár keresőfelületén – közölte az Agrárminisztérium. Annak érdekében, hogy a több mint 100 év alatt összegyűlt, mára több mint 22 ezer kötetet […]
könyv

Friss, ropogós