Hacktivity: mint éji vad gyűlnek a hackerek

hackerIdén október 9-10-én rendezik meg a Hacktivity, Kelet-Közép-Európa független it-biztonsági fesztiválja. A két napos eseményen számos hacker, szakember lesz jelen összesen tíz ország képviseletében, valamint érdekes programok, ütős előadások várják a résztvevőket. Összesen harminc előadás, négy workshop közül válogathatnak majd azok, akiket a komoly szakmai tartalom, az új trükkök, technikák, megoldások érdekelnek. Egy új szekció és a szórakozás is helyet kap az idei konferencián, így jól bevált hackerverseny sem maradhat el, valamint hardverhackelés, lockpicking, esti buli is lesz.

A Hacktivity idei nyitó előadója -vagy sokkal, de sokkal trendibben-, keynote speakere Felix Lindner, alias ’FX’, aki a Recurity Labs alapítója. Előadásának témája még nem ismert, azt az előadó meglepetésnek szánja. Lindner mellett további „nagy nevek”, témák is terítékre kerülnek, az egészen új keletű technológiákon, területeken keresztül a szokatlan esetekig. Marina Krotofil például egy vinil-acetát gyár példáján keresztül szemlélteti majd, milyen az, amikor egy vállalatot átfogó és megbénító, mégis rejtőzködő kibertámadás ér. A program egyébként tényleg érdekesnek ígérkezik, lesznek például kiscsoportos hackelések éppúgy, mint például a Deloitte által szervezett kerekasztal-beszélgetés, amely majd Bedő Iván (HVG) vezetésével az it-biztonság/oktatás témáját járja körül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egy csoda a Lenovo ThinkCentre M900 Tiny

ked szept 15 , 2015
Az eredeti, ultra kis helyigényű Lenovo ThinkCentre Tiny asztali gép továbbra is egyedülálló kombinációját kínálja a méretnek, teljesítménynek, megbízhatóságnak, valamint a felszerelési és bővítési lehetőségeknek — állítja szerényen a gyártó. Az új Lenovo Pro WiDi adapter ráadásul még egyszerűbbé teszi a WiDi kompatibilis kijelzők vezeték nélküli csatlakoztatását, szükségtelenné téve kábel […]
Lenovo ThinkCentre