Hackertámadás történt az Osztrák Néppárt központi szervere ellen

Hackertámadás történt az Osztrák Néppárt (ÖVP) központjában található szerver ellen csütörtöki osztrák médiajelentések szerint.

A néppárt listavezetője, Sebastian Kurz volt kancellár szerint „nagyon is célzott hackertámadás történt, adatokat szerettek volna ellopni, telepíteni, manipulálni és meghamisítani. Ezzel nemcsak a néppártot, hanem magát a demokratikus rendszert érte támadás” – fogalmazott. A politikus szerint az sem zárható ki, hogy az elkövető a szeptember 29-i parlamenti választásokon szeretett volna kárt okozni pártjának. Avi Kravitz kíberbiztonsági szakértő szerint a szerver elleni támadást a július végétől szeptember elejéig tartó időszakban követhették el, s a műveletet külső, ám profi hozzáértő irányíthatta. A vizsgálatok jelenlegi állása szerint a támadó kiváltságos felhasználófiókkal rendelkezett, és a belső rendszerben nagy mennyiségű bizalmas adathoz fért hozzá, sőt arra is volt jogosultsága, hogy ezeket lemásolja, törölje, manipulálja, vagy újabb adatokat telepítsen. Valószínűsíthető az is, hogy a támadás megbízás alapján történt, és az sem zárható ki, hogy a megbízó közéleti személyiség vagy külföldi titkosszolgálathoz köthető személy. Ausztriában politikai part ellen korábban nem követtek el ehhez hasonló hackertámadást. Az ÖVP időközben bejelentést tett az esetről az alkotmányvédelmi hivatalnál (BVT).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nehogy már a porszívó adjon tanácsot... pedig de

vas szept 8 , 2019
Az  (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új ügyfélszolgálati megoldását, a Proactive Customer Care-t. Az AI-technológiát alkalmazó LG Proactive Customer Care-t arra tervezték, hogy az LG intelligens háztartási eszközeinek használóit időben figyelmeztesse a lehetséges működési problémákra még azelőtt, hogy azok jelentkeznének. A rendszer szükség esetén szerelőt is küld, de a […]
robot porszívó

És még ez is...