Habverőlapátszerű kerékkel készül a Holdra a Puli

okostelefon-akademia-telenorA 8. Okostelefon Akadémia résztvevői arra keresték a választ, hogyan lehet a technológia, az okoseszközök segítségével sikerre vinni a jó ötleteket. A Holdat megcélzó magyar fejlesztés, a Puli Space űrszonda és a Puli Space programot népszerűsítő okostelefon alkalmazás is ellátogatott a Telenor közösségi rendezvényére. A Puli Space Technologies önkéntesekből álló csapata a Google Lunar X PRIZE versenyre építette meg Pulit, a habverőlapátra hasonlító kerekekkel rendelkező űrszondát. A nemzetközi versenyt az nyeri, akinek űrjárműve 2016 végéig elsőként jut el a Holdra, ott legalább ötszáz métert halad és nagy felbontású felvételeket küld a Földre. A magyar fejlesztésű Puli a Hold felszínét szimuláló sivatagi teszteken kiválóan szerepelt; a projekt teljesítéséhez és támogatók megnyeréséhez egy új okostelefon applikációt fejlesztett a csapat, amellyel mindenki követheti az innovatív fejlesztés mindennapjait.

Mind az űrszonda, mind az új mobilalkalmazás megtekinthető volt az Okostelefon Akadémián, ahol a fejlesztőcsapat az előttük álló kihívásokról is beszámolt. „Amikor 2010 júniusában elhatároztam, hogy benevezünk a Google Lunar XPRIZE versenyére, nagyon sok kétkedéssel fogadtak bennünket, de mára sokkal messzebbre jutottunk, mint azt bárki hitte volna. Hiszem, hogy kemény munkával, kitartással, alázatossággal, és egy csipetnyi szerencsével magasra tudunk szállni, és remélem, hogy számos magyar másként fog tekinteni a Holdra a jövőben” — mondta el Pacher Tibor, a Puli Space Technologies vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Leállt a rendszer, meghosszabbítja akcióját a Publio

sze jan 28 , 2015
Egy hetes akciója keretében sok-sok kéziratot kaptak új tagjaiktól, amelyek már elérhetőek a Publioboox webáruházban — olvasható a Publió kiadó közleményében. Mint írják, a szerzők egy hét alatt 75 kéziratot töltöttek fel és 99-en regisztráltak a weboldalon. Üröm az örömben, hogy a gigászi terhelés, vagy ki udja mi miatt, vasárnap […]

És még ez is...