Ha hibrid a felhőd, ezt tudnod kell III.

felhoA felhőszolgáltatások használata egyre szélesebb körben terjed, azonban kevés szervezet áll át száz százalékban felhőalapú modellre. A legtöbben “hibrid informatikával” dolgoznak, azaz az erőforrásaik egy része házon belül, egy része pedig a felhőben fut. Ezt a modellt általában nehezen kezelik a vállalatok, illetve a szervezeten belül az informatikai szakemberek. Néhány tanáccsal nyújt segítséget a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

Figyeljünk a kiemelt felhasználókra!
Miután biztosítottuk, hogy mindenki csak a munkájához szükséges erőforrásokhoz férjen hozzá, érdemes külön figyelmet fordítani a rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező személyek tevékenységére. A szervezet infrastruktúráján belül és a felhőben egyaránt fontos monitorozni, ki érheti el és változtathatja meg a kritikus fontosságú dokumentumokat vagy rendszerfájlokat. Ehhez léteznek olyan eszközök mát, amelyek segítségével kidolgozott keretek közé szorítható és folyamatosan ellenőrizhető a privilegizált felhasználók munkája.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Világcsúcsokat dönt romba az új Huawei phablet

szo márc 7 , 2015
A Huawei bemutatta a következő generációs phabletjét (phone+tablet), a MediaPad X2-t. A MediaPad X2: a világ első Ultra-octa 64 bites LTE Cat6 4G-képes phablete — legalább is ez áll a gyártó közleményében. Ráadásul a szerkentyű még a világegyetem legvékonyabb 7-inches phablete is, a vastagsága mindössze 7,28 mm. A készülékház tisztán […]
Huawei