Ha hibrid a felhőd, ezt tudnod kell II.

felhoA felhőszolgáltatások használata egyre szélesebb körben terjed, azonban kevés szervezet áll át száz százalékban felhőalapú modellre. A legtöbben „hibrid informatikával” dolgoznak, azaz az erőforrásaik egy része házon belül, egy része pedig a felhőben fut. Ezt a modellt általában nehezen kezelik a vállalatok, illetve a szervezeten belül az informatikai szakemberek. Néhány tanáccsal nyújt segítséget a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet.

Térképezzük fel, pontosan ki, honnan és mihez fér hozzá!
A mobileszközök és a felhőszolgáltatások terjedésével a munkavállalók megszokták, hogy bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérik a munkájukhoz szükséges erőforrásokat. Ez növeli ugyan az alkalmazottak produktivitását, azonban komoly biztonsági problémákat is felvet. Erre nem a teljes tiltás a válasz, hanem az elérések monitorozása és elemzése egy funkciógazdag hozzáférés-kezelési megoldás segítségével, majd a megfelelő stratégiák kialakítása, illetve a vonatkozó házirendek bevezetése és betartatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NMHH: itt a teljes körű, gyors online szolgáltatásbejelentés

pén márc 6 , 2015
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy modernizálta az elektronikus hírközlési szolgáltatók (a vezetékes- és mobiltelefon szolgáltatók, a helyhez kötött és mobilinternet szolgáltatók, valamint a műsorterjesztők) elektronikus bejelentési rendszerét: kiterjeszti a már két éve működő Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) módosítások adatkapus beadási felületét a többi szolgáltatásbejelentési ügytípusra is. […]

És még ez is...