Ha ezt Koo In-hwoi megélhette volna

Koo In-hwoi (Ku Inhö - 구인회)Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. Bár az árbevétel mérsékelten csökkent 2019 azonos időszakához képest, az üzemi eredmény 21,1 százalékkal nőtt. Ez a vállalat történetében a második alkalom, hogy a negyedéves üzemi eredmény meghaladja az egymilliárd wonos értéket. A 7,4 százalékos üzemieredmény-hányad az LG történetének legmagasabb első negyedévi értéke.
A kedvező eredményhez -mások mellett- hozzájárult a felső kategóriás OLED és NanoCell tévék térnyerése, és az üzleti megoldások üzletág által gyártott és forgalmazott it-termékek forgalmának bővülése.

Koo In-hwoi,
vagy másképp Ku Inhö (구인회), az 1957-ben alapított Goldstar (금성사, Kumszongsza) néven működő vállalat alapítója és vezérigazgatója éjszakáit rádióhallgatással töltötte. A rádió akkoriban a civilizáció szimbóluma volt, a legfejlettebb eszköz, ami híreket hoz a világról, de Koreában abban az időben még nem létezett a gyártásához szükséges technológia és szaktudás. A vállalat nemcsak az első koreai rádiót készítette el, de elsőként használt hazai gyártású alkatrészeket is. 1995-ben a koreai Lucky vállalat egyesült a Goldstarral, ebből származik az LG név.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a KIFÜ is csatlakozott a legönzetlenebb 130-hoz

ked máj 5 , 2020
Eddig több mint 350 felajánlás érkezett a Digitális Összefogás akcióban – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A tárca kezdeményezésére, a Digitális Jólét Program koordinálásával elindított akcióban eddig 353 felajánlást tettek távközlési szolgáltatók, más iparági szereplők, és több esetben egyéb ágazatokban működő cégek is. A támogatások folyamatosan érkeznek a […]
taps