Gyorstalpaló tanfolyamokkal fejlesztenék a magyar munkaerő digitális képességeit

Egységes cselekvési programot dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar munkaerő digitális fejlesztéséért, amely az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára egy szakmai konferencián azt mondta, hogy többek között lehetővé kell tenni a digitálisan írástudatlan állampolgárok számára, hogy térítésmentesen és lakóhelyüktől legfeljebb harminc kilométeres körzetben elsajátíthassák az alapkompetenciákat. Az alapszintű és általános digitális képességűeket pedig tovább kell képezni, hogy alkalmasak legyenek a magasabb szintű digitális készségeket igénylő munkakörök betöltésére.

A Digitális munkaerő program részeként a kormány egyebek mellett a felnőttképzés rendszerének átalakítását tervezi, hogy a leginkább hiányzó digitális szakmákban gyors és hatékony módon enyhítse a munkaerőhiányt, például rövid ciklusú képzések elérhetővé tételével. Emellett az NGM áttekinti a szakképzési és felnőttképzési rendszer tananyagait, szakmai- és vizsgakövetelményeit, hogy tartalmazzák-e a szükséges digitális kompetenciákat. A szaktárca vizsgálja annak lehetőségét is, hogy az informatika szakos egyetemi hallgatók meghatározott tanulmányi eredmény mellett a jövő évtől kiemelt állami ösztöndíjat kapjanak – ismertette az államtitkár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Twitter visszavonta az amerikai kormány ellen benyújtott keresetét

sze ápr 12 , 2017
A közösségi portált működtető Twitter Inc. pénteken visszavonta azt a keresetét, amelyet az amerikai kormányzat ellen nyújtott be, mert az egy anonim Twitter-fiók tulajdonosának adatait kérte tőle. A San Franciscó-i székhelyű médiatársaság jogi képviselője, Mark Flanagan írásban közölte a bírósággal: a cég visszavonja perkeresetét, mert a szövetségi igazságügyi minisztérium is […]
Twitter