Gyorsított eljárásban költenének el négymilliárd forintot

2

20000-forintNégymilliárd forintos nyílt, gyorsított eljárást írt ki a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. A tender célja keretmegállapodás kötése a Költségvetési Gazdálkodási Rendszer (KGR) alrendszerét képező Intézményi Könyvelési Modul (IKM) szoftverelemeinek támogatási, jogszabály követési és fejlesztési feladatainak ellátására. Az ajánlattevőnek összesen négy olyan gazdasági és/vagy programozói felsőfokú végzettségű szakembert kell bevonnia a projektbe, akik a beszerzés tárgya szerinti szolgáltatásban (KGR-IKM support) egyenként külön-külön minimum három év tapasztalattal rendelkeznek.

A gyorsított eljárás indoka, hogy a tender tárgyában jelenleg nincs hatályos keretmegállapodás. A keretmegállapodás hiányában a központosított közbeszerzési rendszerről, valamint a központi beszerző szervezet feladat- és hatásköréről szóló 168/2004. (V. 25.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó, illetve a központosított közbeszerzési eljáráshoz önként csatlakozó intézmények nem tudják teljesíteni a velük szemben támasztott szakmai és igazgatási elvárásokat, kötelezettségeket. A több mint 300 intézmény pénzügyi-számviteli rendszerének támogatása nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú. Ráadásul a 2015-ben lefolytatott eljárás eredményének kihirdetését a közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkár nem támogatta.

Ez is érdekes

2 thoughts on “Gyorsított eljárásban költenének el négymilliárd forintot

    1. Azt nehezen tudom elképzelni. Az viszont valóban érthetetlen, hogy miért érte váratlanul az illetékeseket az, hogy ki tudja mióta gazdátlan a megoldás….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többet netezünk mobilinternettel

ked jún 14 , 2016
Csaknem harmadával, 31 százalékkal nőtt a mobil adatforgalom az első negyedévben Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, a mintegy 15,9 ezer terabyte adatforgalom 52 százaléka már a jelenleg legfejlettebbnek számító 4G/LTE-rendszeren keresztül zajlott – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kiadványából. A szerint az adatforgalom folyamatos növekedése a hálózati […]
internet