Gyógyászati technológiát fejlesztett a Tandofer Kft.

euroAz Európai Unió 99,5 millió forintos támogatásával, 190 millió forint összegű projekt keretében, bőrbetegségek kezelési eredményének kiértékelésére alkalmas szoftvert és technológiát fejlesztett ki a kecskeméti Tandofer Informatikai Kft. – közölte a társaság az MTI-vel. A közlemény szerint, az Új Széchenyi Terv által támogatott projekt keretében egy olyan kabinszerű optikai-mechanikai egységet készítettek, amelynek a segítségével egészalakos fényképfelvételek készülhetnek a páciensről, amelyet egy szoftver átfedés-mentesen egybeilleszt.

Az eddigi eljárásokkal szemben a szoftver adhat utasítást az általános mélységű, súlyosabban érintett vagy gyanúsnak tekinthető területekről közelebbi, mélyebb képek készítésére. Ezt követően a képfeldolgozási módszerekkel végzett elemzést követően a szoftver választ ad az orvosi értelemben kritikus kérdésekre. A cég nemcsak egy új, komplex technológiai eljárást dolgozott ki, hanem annak működését igazoló prototípust is elkészített. Bali Endre, a gazdasági társaság ügyvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az elkészített prototípus a szegedi bőrklinikán tesztüzemben működik.

A Tandofer Kft. közel húsz éve a hazai informatikai piac szereplője, a kis- és közepes vállalatok számára készít egyedi igényekre optimalizált termékeket. A cég integrált vállalatirányítási és döntéstámogató rendszerszoftverek fejlesztésével, telepítésével, valamint üzemeltetésével foglalkozik. A gazdasági társaság nettó árbevétel 2012-ben 496 millió forint volt, amely 2013-ban 614 millió forintra emelkedett. Az adózás előtti eredmény 2012-ben és 2013-ban is meghaladta a 116 millió forintot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A héten ötvenéves lesz a Moore-törvény

hét ápr 13 , 2015
Idén április 19-én lesz ötvenéves Gordon E. Moore tézise, a Moore-törvény (Ami persze a szoros értelmében nem törvény. A -szerk- megj.), amely szerint a számítógépek adatfeldolgozási sebessége, valamint a chipekbe építhető alkatrészek száma exponenciálisan nő, vagyis minden második évben megduplázódik. Moore 1965-ben azt mondta, hogy tíz éven belül egy integrált […]

Friss, ropogós