Gyilkosság lehet a számítógép kikapcsolásából

szamitogep-agyÖrök időkig élhetnének az emberek, legalábbis az agyuk, amennyiben valaha létrejönnének olyan számítógépek, amelyek képesek lennének újraalkotni az idegsejtjeinket összekötő mintegy százbillió kapcsolódást – vélekedett Hannah Critchlow, a Cambridge-i Egyetem neurobiológusa. A tudós Walesben, a Hay-fesztiválon tartott előadást. Az 1988 óta évente megrendezett fesztivál célja fórumot teremteni az együttgondolkodásra arról, hogy milyen a világ, amelyben élünk, és milyen lehetne a jövőben. “Elvben az ember létezhetne a számítógépben, ezt teljesen elképzelhetőnek tartom” – fogalmazott Critchlow.

Mint kifejtette, az emberi agy elképzelhetetlenül bonyolult rendszer, ám a tudósok lassacskán kezdik megérteni a különféle funkcióit. Így elképzelhető, hogy idővel számítógépes programként lehet majd újraalkotni. “Amennyiben kifejlesztenének egy olyan komputert, amely százbillió hálózati kapcsolatot tudna létesíteni, megalkotnák a személyiségünket adó «nyomtatott áramkör»” – idézte a kutatót a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A digitalizáció lesz a harmadik világháború oka

csü máj 28 , 2015
A digitalizáció a filmművészet történetében az első technikai fejlesztés, amely valójában visszalépést jelent, és akár a mozi halálához is vezethet, ha pedig ez bekövetkezik, akkor lehet készülni a harmadik világháborúra – mondta Nemes Jeles László a Die Welt című német lapnak. A 68. cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíjával kitüntetett Saul […]

Friss, ropogós