Gyász: Elhunyt Sziebig Andrea

Mayerné Sziebig AndreaHosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Mayerné Sziebig Andrea, a magyar it-újságírás egyik nagy alakja.

Sziebig Andrea 1980-ban szerezte meg programtervező matematikus diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az újságírás mellett 1990-ben kötelezte el magát: először az Alaplapnál, majd a Computerworld-Számítástechnika hetilapnál dolgozott; utóbbinak 1995 és 2001 között főszerkesztője is volt. 2002-ben alapította meg az ITBUSINESS magazint, amelynek 2021 végéig főszerkesztője is maradt.

Szakmai munkásságát 2007-ben az Év Informatikai Újságírói díjjal, 2009-ben az Információs Társadalomért szakmai éremmel, 2015-ben a Hírközlésért Érdeméremmel ismerték el. 2022 végén elnyerte a Neumann János Számítógéptudományi Társaság első ízben kiadott Informatikai Újságírói Életműdíját is. Tavaly augusztus 20-án, az állami ünnep alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Novák Katalin államfőtől, a magyar információs társadalom fejlődése és a hazai digitalizáció érdekében végzett példaértékű szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hogyan alakítsunk ki egy hatékony arcápolási rutint?

sze ápr 24 , 2024
ShareTweetPinShareArcbőrünk állapota az egyik legmeghatározóbb eleme megjelenésünknek, így érdemes kialakítani egy személyre szabott, jól felépített rutint, amelyet aztán minden napunk kezdetén és végén el tudunk majd végezni. Nézzük meg, mik azok az alaplépések, amiket senkinek sem érdemes kihagyni! Használjunk bőrtípusnak megfelelő termékeket! Mielőtt bármibe belekezdenénk, gondoljuk át, hogy milyen sajátosságokkal […]
patikamra.hu

És még ez is...