Gyász: elhunyt Ács László

gyász, könnyező madonnaÉletének 62. évében elhunyt Ács László okleveles matematikus, informatikai mérnök, a győri Széchenyi István Egyetem Matematika és Számítástudomány Tanszékének ny. egyetemi adjunktusa. Ács 1985. szeptember 2-től 2011. december 29-ig volt a győri egyetem munkatársa. Kezdetben a Számítóközpontban, majd oktatóként a Matematika Tanszéken dolgozott. A rácsok geometriájának tanulmányozása számítógépes módszerek fejlesztésével témakörben végezte kutatási tevékenységét, s ennek eredményeit több cikkben publikálta – írja a kisalfold.hu.

A 2011. szeptember 21-én tartott XVIII. Akadémiai Napon az egyetem rektora még személyesen köszönhette meg több évtizedes munkáját. Egykori kollégái, hallgatói a szigorú, de mindig emberséges, segítőkész tanárt, matematikust gyászolják.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

ACTA: társadalmi egyeztetés sürget mindenki

csü márc 22 , 2012
ShareTweetPinShareMagyarországon a kreatív iparág az európai átlag felett van, magyar munkahelyeket érinthet az, ha a szellemi tulajdonhoz fűződő jogot nem védi megfelelően az ország – mondta Ficsor Mihály, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) jogi elnökhelyettese a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodásról (ACTA) rendezett kerekasztalbeszélgetésen. Stefan Marsiske, a Kalózpárt Mozgalom delegáltja […]
ZX-81

És még ez is...