Gyakorolj önkontrollt: így dolgozz otthon I.

Repaczki-RitaSokaknak üdítő alternatívát jelentene a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak, de csak akkor, ha sikeresen elválasztják a munkát a magánélettől. A Profession.hu Répáczki Rita munkapszichológus segítségével összeszedte, hogyan maradhat gördülékeny a munkatársakkal való kapcsolattartás és hatékony a feladatmegoldás az otthonról történő munkavégzés, vagy távmunka esetén.

1. Gyakoroljunk önkontrollt és osszuk be az időnket!
Alapvetően a következetes, erős belső kontrollal rendelkező embereknek javasolt a távmunka, olyanoknak, akiket nem zavar a sok egyedül töltött óra. Fontos, hogy elkülönítsünk idősávokat kizárólag a munkavégzés céljára, ilyenkor legfeljebb csak jegyzeteket készítsünk az egyéb tennivalókról. A kikapcsolódást jelentő tevékenységeket, pl. a bevásárlást, teregetést vagy a közösségi oldalak figyelését akkorra időzítsük, amikor amúgy is megszakítanánk a munkát pihenés céljából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csodásak az új Intel Core vPro processzorok

hét jan 25 , 2016
Az új hatodik generációs Intel Core vPro processzorok az eddigi legerősebb processzorok az Inteltől az üzleti felhasználók számára: két és félszer nagyobb teljesítményt, háromszor hosszabb üzemidőt, és harmincszor nagyobb grafikai teljesítményt nyújtanak egy ötéves számítógéphez képest. (Érthetetlen miért nem a korai processzoraikkal hasonlítják össze az új processzort, akkor a különbség […]