GVH: 600 milliós gigabüntetés a Magyar Telekomnak

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH közleménye szerint a Magyar Telekom Nyrt. 2014 októbere és 2015 júniusa között megjelent reklámjaiban nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát. A versenyhivatal álláspontja szerint a “legnagyobb 4G hálózat” szlogenű kampányoknál nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, a Telekom által hivatkozott lefedettségi térképek ugyanis alkalmatlanok az országos lefedettséggel kapcsolatos állítások pontos ellenőrzésére. Emellett nem tekinthető tárgyilagosnak az a közlés, hogy egy adott pillanatban egy mobilszolgáltató hálózatának országos lefedettsége a legnagyobb, ha egyébként a 4G mobilszolgáltatási sajátosságok alapján megállapítható, hogy egy ilyen állapot nem tartható fenn a gyorsan zajló hálózatfejlesztések miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom felveszi a kesztyűt

csü jan 19 , 2017
A GVH mai határozatával kapcsolatban a Magyar Telekom rövid állásfoglalást tett közzé. E szerint a Magyar Telekom ma vette kézhez a Gazdasági Versenyhivatal határozatát. A távközlési társaság álláspontja az, hogy a Magyarország legnagyobb 4G hálózatáról szóló reklámállítás nemcsak valós (amint azt a GVH határozata is kimondja), hanem ellenőrizhető és tárgyilagos is volt, így […]

Friss, ropogós