Günther: kevesebb versenytárs jobb lenne

Kerstin-GuntherKerstin Günther, a Magyar Telekom igazgatóságának elnöke a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciájának megnyitóján hangsúlyozta: Magyarország büszke lehet arra, hogy már most az egyik legjobb telekommunikációs hálózattal rendelkezik Európában. Ez tükröződik a gazdaság versenyképességében, és jó alapot ad a jövőbeli fejlesztéseknek . A távközlési ipar jelentős globális változáson megy keresztül – mondta. Megnövekedett a világszintű igény a mobilitás és interaktivitás iránt, amelynek kiszolgálásához elengedhetetlen a modern és gyors telekommunikációs hálózat – fejtette ki.

Günther szerint a távközlési piac masszív fragmentációja az egyik legnagyobb kihívás Európában, mivel a mintegy ötszázmillió előfizetővel rendelkező európai piacon kétszáz távközlési szolgáltató működik. Mindez éles ellentétben van a Kínában vagy az Egyesült Államokban működő négy-öt nemzeti szintű szolgáltatóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Karas: meg kell szüntetni a digitális szakadékot

sze okt 14 , 2015
ShareTweetPinShareA vállalkozások és a fogyasztók közötti digitális szakadék az egyik legnagyobb akadálya a digitális gazdaság fejlődésének, meg kell szüntetni ezt a megosztottságot – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkonferenciáján hétfőn Budapesten. Hozzátette: a digitális termékekhez és szolgáltatásokhoz való egyenlő […]

És még ez is...