Guccifer 2.0 makacsul tagadja az orosz kapcsolatot

hackerCáfolta egy magát a Guccifer 2.0 nevű hackernek kiadó ember a The Wall Street Journal amerikai lapnak küldött üzeneteiben, hogy a Demokrata Párt Országos Bizottság (a párt vezető szerve) elleni kibertámadást az orosz kormány megbízásából követte volna el. A hacker a közösségi hálón keresztül küldött üzeneteket az amerikai lapnak, amely hangsúlyozta, nem tudja megerősíteni, hogy valójában a ki lépett kapcsolatba a lappal.

James Clapper, az amerikai hírszerzés vezetője korábban kijelentette, hogy a Demokrata Párt szerverének feltörését oroszok hajtották végre, egy kiberbizonsági cég szerint pedig Guccifer 2.0 Oroszországgal összefüggésbe hozható ip-címet használt. A ThreatConnect nevű cég szerint a hacker egy oroszországi virtuális magánhálózat (VPN)-szolgáltatót használt az ellopott dokumentumok közzétételére. A ThreatConnect és más szakértők szerint a Guccifer 2.0 nem valós személy, hanem az orosz kormány kreálmánya, hogy eltereljék a figyelmet magukról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Online közvetítik a Szentivánéji álmot a londoni Shakespeare's Globe színházból

hét szept 12 , 2016
Online közvetítik vasárnap a bollywoodi ihletésű Szentivánéji álom előadást a londoni Shakespeare’s Globe színházból. A BBC News kiemelte, hogy ez lesz az első élő közvetítés a híres teátrumból. A közvetítést a Shakespeare Live honlapon ingyen lehet megtekinteni a BBC iPlayerén keresztül szeptember 11-én, vasárnap. A darabot április óta játsszák a […]