GovITHub Bukarestben

govithub-bukarestGovITHub: több mint száz it-szakember részvételével digitálisötlet-börze zajlott szombaton és vasárnap a bukaresti Viktória-palotában.

A GovITHub nevet viselő program keretében zajló ötletverseny (hackaton) célja olyan alkalmazások és szoftvermegoldások kifejlesztése, amelyek elősegítenék a közigazgatási rendszer hatékonyabbá tételét. Dacian Cioloş, a román kormányfő augusztus elején jelentette be a GovITHub program indulását. Ennek keretében több projektek gyakorlatba ültetésére érkezett eddig javaslat. Ilyen például A páciens barátja elnevezésű alkalmazás, amely begyűjtené a betegek részéről érkező visszajelzéseket. Vagy a Megálljt a sorban állásnak nevű program, amelyen keresztül időpontot lehet kérni, illetve tájékozódni lehet a különféle ügyfélszolgálatoknál várható sorokról. Egy másik javasolt ötlet, a RoadRo alkalmazás. Ez lehetővé tenné a gépkocsivezetők által elkövetett kihágások, például tiltott helyen való parkolás jelentését — írja az AGERPRES hírügynökség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jövöre az NMHH 35,3, az MTVA 79,9 milliárdból gazdálkodhat

hét okt 10 , 2016
ShareTweetPinShareBenyújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2017-es költségvetéséről szóló javaslatot az Országgyűlésnek a költségvetési bizottság. A benyújtott javaslat szerint a hatóság költségvetését 35,3 milliárd forint bevétellel és ugyanekkora összegű kiadással terjesztették elő. A bevételi oldalon a közhatalmi bevételekből 26,6 milliárd forint. Ezen belül a frekvenciadíjakból 21,2 milliárd forint […]
ZX-81

És még ez is...