Googlegek 2014

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A keresőbe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak, és az egész világnak. A népszerű kereséseket kétféle módon méri a Google. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait azonosítja. Ehhez az év “felkapott” kereséseit szűrik ki, melyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

  • Robin Williams, a labdarúgó-világbajnokság és az ebola foglalja el a dobogós helyeket a Google idei toplistáján, amely a világ legfelkapottabb kereséseit összegzi.
  • A Rubik-kockát ünneplő interaktív logó, amelyet májusban egy napig láthattak az internetezők a kereső oldalán, a világ idei harmadik legnépszerűbb ünnepi Google-logója lett – derül ki a Google magyar sajtóirodájának keddi közleményéből.
  • A sportolók közül James Rodriguez, Michael Schumacher és Ray Rice volt idén a legnépszerűbb, a legfelkapottabb világhírek témájában pedig elsősorban az eboláról, az Iszlám Államról és a Malaysia Airlinesról gyűjtöttek információt a világ internetezői a Google-keresőn.
  • Idén a Való Világ című televíziós műsor, a labdarúgó-világbajnokság és a választások kerültek fel a magyar keresési toplista dobogójára.
  • A külföldi személyiségek közül a magyarországi listát a tavaly december végén síbalesetben súlyosan megsérült Michael Schumacher, az Eurovízió-győztes Conchita Wurst és az augusztusban öngyilkosságot elkövető amerikai színész, Robin Williams vezeti, a keresési listán a magyaroknál Aleska DiamondBerki Krisztián és a nemrég elhunyt Bajor Imre szerepel az élen.
  • Magyarországon a színházak keresési toplistáját a Madách Színház, a múzeumokét pedig a Szépművészeti Múzeum vezeti.
  • 2014-ben több mint 70 országban készített keresési toplistákat a Google. Manapság havonta több száz milliárd keresést indítanak a Google keresőben, de még így is száz keresésből átlagosan 15 olyan van, amelyre korábban még soha senki nem keresett.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cisco: ez a jövő VI.

hét dec 22 , 2014
A Cisco Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira. Egyszerűsödő hálózatok Előrejelzés: 2018-ra több mint húszmilliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon, ezért – az […]
mérőműszer