Google okosszemüveg: elég egy pislantás

A felhasználók egyetlen szempillantással készíthetnek képet a Google okosszemüvegének segítségével. A vállalat szerint a Google Glass új funkciója gyorsabb mint a kamera gomb megnyomása vagy a hangvezérléses megoldás. Az okosszemüveg továbbá képernyőzároló funkcióval bővült és immáron a videókat lehet feltölteni és megosztani a YouTube videomegosztó portálon – adta hírül a BBC News nyomán az MTI. A Google szerint az új pislantó funkciót számtalan módon fogják tudni alkalmazni a felhasználók a jövőben. “Képzeljük el a napot, amikor egy taxi hátsó ülésén utazunk és csak rápislogunk a mérőórára a fizetéshez” – írta blogbejegyzésében a cég. “Csak rápislogunk egy pár cipőre a kirakatban és máris az ajtónk elé szállítják a méretünkben. Rápislantunk egy receptre a szakácskönyvben és az instrukciók máris feltűnnek előttünk – semmi kézmozdulat, semmi rendetlenség”.

A hordható technológiák piaca várhatóan erőteljes növekedésnek indul az elkövetkező években. A Nike cég októberben dobta piacra Fuelband nevű második generációs csuklószorítóját, amely segít a felhasználóknak nyomon követni saját fizikai aktivitásukat. Az amerikai Heapsylon vállalat pedig a közelmúltban jelentette be, hogy olyan érzékelőkkel felszerelt zoknit fejleszt, amely segít figyelemmel követni viselője egyensúlyát sétálás, vagy futás közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így változtatta meg az internet az életed

csü dec 19 , 2013
Hogyan változtatta meg az internet az Ön gondolkodását? Erre a kérdésre keresi a választ A világhálóba keveredett ember című kötet 77 írása. A szerzők a világhálóba keveredett (vagy vetett) ember tapasztalatairól, érzéseiről írnak. Gombos Zsolt, az Online Marketing Akadémia egyik vezetője, az egyik esszé szerzője az akadémi blogjában elmondja, hogy […]