Gondolkodjunk el új biztonsági beállítások alkalmazásán, ha először használunk felhőt

cloudÖsszegyűjtöttük az öt legfontosabb alapszabályt, amivel érdemes tisztában lenni, mielőtt valaki belevág a felhő alapú rendszerek használatába.

Mielőtt átköltöztetnék adatainkat a felhőbe, gondolkodjunk el új biztonsági beállítások alkalmazásán a már meglévők mellé. A felhő alkalmazások elérésének biztosítására érdemes kidolgozni egy részletes adatelérési tervet, például rendeljük különböző pozíciókhoz, munkakörökhöz, vagy projektekhez a hozzáférési engedélyeket. A fiókfeltörés ugyan nagyon egyszerű módszernek tűnik, azonban a Cloud Security Alliance szerint változatlanul az egyik legnépszerűbb támadási fajta. Védelmet nyújthat a kétfaktoros azonosítás, posture check és az egyszeri jelszavak használata. Ugyancsak jó ötlet lehet megváltoztatni a felhasználó azonosítóját az első belépéskor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egymilliárd dollárnyi felhőkapacitás a közjó szolgálatában

csü jan 21 , 2016
A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy új, három fókuszterületet felölelő kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy a Microsoft felhőtechnológiáját a közjó szolgálatába állítsák. A kezdeményezés támogatására jött létre a vállalaton belül a Microsoft Philanthropies, amely valós piaci értéken számolva egymilliárd dollár értékben ajánlott fel felhőszolgáltatásokat non-profit szervezeteknek és egyetemeknek, amelyet […]