Gödörben a Texas Instruments

A félvezető áramkörök világpiaci keresletének csökkenésére hivatkozva bevételének és nyereségének első negyedévi csökkenéséről számolt be a Texas Instruments.

A Texas Instruments az idei első negyedévben 3,594 milliárd dollár, az egy évvel korábbi 3,789 milliárd dollár értékesítési árbevételnél öt százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 11 százalékkal alacsonyabb 1,379 milliárd dollár működési eredményt könyvelt el a 2018. első negyedévi 1,548 milliárd dollár után. A piac a jelentettnél kisebb, 3,48 milliárd dolláros értékesítési árbevételt várt a Texas Instrumentstől az első negyedévre. A konszern első negyedévi nettó nyeresége 11 százalékkal 1,217 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 1,366 milliárd dollárról, az egy részvényre jutó nyereség pedig hét százalékkal 1,26 dollárra 1,35 dollárról. A második negyedévre a Texas Instruments 3,46-3,74 milliárd dollár értékesítési árbevétel után 1,12-1,32 dollár között várja egy részvényre jutó nyereségét. Elemzők a második negyedévre átlagosan 3,67 milliárd dollár értékesítési árbevétel mellett 1,24 egy részvényre jutó nyereséget várnak a Texas Instrumentstől. A Texas Instruments bevétele és nyeresége negyedéves csökkenését az integrált áramkörök világpiacán tavaly kezdődött keresletcsökkenésre és annak várható folytatódására vezeti vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jogod van tudni, hogy min dolgozik a Kormány

sze máj 1 , 2019
A Digitális jólét program (djp) keretében a digitalizáció előnyeit el kell juttatni az emberekhez, ezen dolgozik a kormány a szakemberekkel – hangoztatta a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője a 28. Networkshop konferencia megnyitóján. Horváth Ádám előadásában elmondta, hogy a program során feltérképezik, miként lehet a digitalizáció előnyeit a mindennapokon túl […]