Gloster: ha egy bolt beindul…

A fotón jobbról balra: Pintér Attila (Dr. Pintér Attila ügyvédi iroda), Tóth Attila (Minero ), Sárközi Zoltán (Minero ), Szekeres Viktor (Gloster), Murvai Attila (Minero), Kovács Ákos (Absolvo Consulting Kft.)Az első negyedévben 823 millió forintos, a tavalyi azonos időszakhoz képest több mint kilencszeres nyitott rendelésállománnyal kezdte az évet a Gloster Infokommunikációs Nyrt.

Az összesítés szerint az elmúlt két évben egyszer sem ért el ilyen szintet a társaság rendelésállománya. A növekedés azért is jelentős, mert az év eleje ebben az ágazatban általában gyengén alakul, a megrendelések csúcsidőszaka általában a negyedik negyedév. Ráadásul a beszámoló nem tartalmazza a tavaly októberben akvirált Minero IT Hungary Kft. rendelési adatait. A társaság a bővülést az informatikai szolgáltatások és biztonsági megoldások iránti kereslet erősödésével, valamint az elmúlt két év sikeres akvizícióival magyarázták. A nyitott rendelések döntő része szolgáltatás vagy licenc, így azok teljesítését nem veszélyezteti a chiphiány – tették hozzá. Nem vicc: április elsején jelentették be, hogy az OXO Technologies Holding Nyrt. tőkét emel a Gloster Infokommunikációs Nyrt.-ben, a csaknem 355 millió forintból intézményi befektetőként az OXO mintegy 300 millió forinttal, hazai magánbefektetők pedig további 55 millió forinttal emelik meg a cég alaptőkéjét. Ezzel együtt a Gloster már több mint kétmilliárd forintot vont be kétéves tőzsdei jelenléte alatt. A frissen bevont tőkét a cég 2025-ig tartó stratégiájának részeként nagy növekedés előtt álló felhős (cloud) és szoftverfejlesztő cégek felvásárlására fordítja.

A Gloster Csoport 2021-ben az előző évhez képest több mint kétszeresére, ötmillliárd forintra növelte árbevételét és 416 millió forintra, két és félszeresére adózott eredményét. A 2021 végén meghirdetett növekedési stratégiája a 2021-es pénzügyi eredmények négyszerezését tűzte ki célul négy év alatt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hét százalékkal nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma tavaly Romániában

csü ápr 7 , 2022
ShareTweetPinShareRomániában tavaly hét százalékkal 6,1 millióra nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma, ebből 3,9 millió városi volt – közölte Cristin Popa, a román kommunikációs szakhatóság ügyvezető igazgatója. A tisztségviselő elmondta, hogy a városi vezetékes internetkapcsolatok száma négy százalékkal bővült tavaly 2020-hoz képest. A falvakban a vezetékes internetkapcsolatok száma elérte a 2,2 […]
vezetékes internet

És még ez is...