Glasznoszty: amerikai-kubai szoftverértékesítési megállapodást kötöttek

Andrew-CuomoEgy amerikai szoftvercég kubai partnerekkel kötött szerződést Havannában, az Andrew Cuomo New York-i kormányzó vezette amerikai üzleti delegáció kedden véget ért látogatása során. Charles Phillips, a New York-i Infor Global Solutions informatikai cég vezérigazgatója arról számolt be, hogy egy meg nem nevezett kubai partnervállalattal továbbeladási szerződést kötött. Mint mondta, az amerikaiakat meglepte az a technológiai szint és szaktudás, amellyel a kubaiak az egészségügy területén rendelkeznek.

Az amerikai-kubai kapcsolatok enyhülésének decemberben bejelentett kezdete óta ez volt az első üzleti célú amerikai látogatás a kommunista vezetésű karibi szigetországban. A demokrata Cuomo az első amerikai kormányzó, aki Kubába utazott azt követően, hogy Barack Obama amerikai és Raúl Castro kubai elnök bejelentette: kormányaik a több mint fél évszázados szembenállás után normalizálni fogják a diplomáciai viszonyt és dolgozni fognak a gazdasági kapcsolatok rendezésén is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Többen neteznek mobilról, mint pc-ről

pén ápr 24 , 2015
ShareTweetPinShareJelentősen változnak az internetezési szokások: a Telenor felmérése szerint a legtöbb felnőtt (84,6 százalék) okostelefont használ böngészésére, laptopról pedig 53,9 százalékuk internetezik, amelyet kicsivel lemaradva (51,7 százalék) követ az asztali számítógép, jelentősen leszakadva pedig a táblagép (31,1 százalék) és az okostévé (11 százalék). A felmérésben részt vettek gyermekeinek 61,4 százaléka rendelkezik […]
internet

És még ez is...