Gépi tanulási algoritmusokkal automatizálják a támadásaikat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az it-biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig.

Eddy Willems, a G DATA biztonsági szakértője szerint 2020-ban új fenyegetést jelent, hogy a bűnözők gépi tanulási algoritmusokkal automatizálják a támadásaikat. Ugyanakkor fáradhatatlanul keresik azokat a sérülékenységeket, amelyek segítségével bejuthatnak a vállalati infrastruktúrába. Például támadják a régi routereket, amelyeken keresztül az egész hálózatba bejuthatnak. A szakértő ezért a régi, elavult hardverek kidobását javasolja a nagyvállalatoknak és a kkv-knak egyaránt – utóbbit azért, mert az ellátási láncot érő támadások kockázata magas, a bűnözők pedig a leggyengébb láncszemet célozzák meg. A legsérülékenyebbek a nagyvállalatoknak is beszállító kis- és középvállalatok, amelyeknek informatikai biztonsága gyakran lyukas. Egyes autógyártók ezért már szerződésben követelnek meg különböző biztonsági intézkedéseket a beszállítóiktól. Willems ugyanakkor azt is kiemeli, hogy rengeteg megbízható védelmi mechanizmus létezik, amelyek megvédhetik a vállalatokat a létező veszélyektől. Az it-biztonság továbbra is elsősorban emberi hanyagságra visszavezethető probléma, holott a biztonságtudatosság az egyik legalapvetőbb biztonsági megoldás, és ezt oktatással, tréningekkel kell növelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már a bónuszos-kuponos piac sem a régi

vas jan 19 , 2020
Fordulat állt be karácsonykor az internetes kereskedelemben, az emberek a tárgyak helyett már sokkal inkább élményeket-szolgáltatásokat vásároltak ajándékba — áll a Bónusz Brigád közleményében. A társaság és a GKI Digital közös felmérése szerint az emberek 36 százaléka kifejezetten ajándékokat keres az oldalon, minden ötödik válaszadó a szabadideje eltöltésére keres ötleteket, […]

És még ez is...