Gartner: világszerte csökkent a pc-k eladása a harmadik negyedévben

A harmadik negyedévben már a 12. egymást követő negyedévben csökkent a személyi számítógépek eladása világszerte, de a folyó negyedévben és különösen jövőre változhat a trend. Az amerikai Gartner informatikai piackutató vállalat honlapján szereplő adatok szerint 67 millió személyi számítógépet értékesítette az idei harmadik negyedévben globálisan, ami 3,6 százalékos csökkenés a tavalyi azonos időszakkal összevetve. A legnagyobb pc-gyártók közül a harmadik negyedévben csak a listavezető HP tudta növelni eladásait, a tavalyi harmadik negyedévhez képest 4,4 százalékkal.

Az eladásait tekintve második helyen álló Lenovo értékesítése a negyedévben 1,5 százalékkal csökkent, a lista harmadik helyezettje, a Dell eladása pedig 0,4 százalékkal mérséklődött. Az idei harmadik negyedévben a HP piaci részesedése 21,8 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 20,1 százalékról. A Gartner elemzői azzal számolnak, hogy a folyó negyedév végén, és különösen jövőre már nő az eladott pc-k száma, miután Nyugat-Európában és Kínában felgyorsul a Windows 10 operációs rendszerre történő átállás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NETGEAR: valami csoda lesz az új multigigabit switch technológia

szo okt 21 , 2017
A NETGEAR egy teljesen új sztenderdet állított fel a rugalmasabb hálózati felépítéshez az iparág első multigigabit switch-cseivel. Az összes üzleti, a kis irodai vagy otthoni eszközök mindegyike az általa használható legmagasabb sebességű kapcsolatot, így azok optimalizálva érhetők el. Az üzleti felhasználók választhatják a már megszokott 100 Mbps, 1 Gbps, vagy […]

Friss, ropogós