Garantált a siker: erősre sikeredett az 5G koalíció elnöksége

Megtartotta első plenáris ülését a június 19-én megalakult 5G-koalíció, amelynek célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az erre a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében.

A megbeszélésen megválasztották a hét főből álló elnökséget, amelynek tagjai: Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa, Király István, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatója, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára és Parragh”nem mondok számot, mert irritáló lenne” László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ezen felül létrehoztak még öt szakmai munkacsoportot is, ezek az 5G stratégia kidolgozására, hálózatfejlesztési és infrastruktúra fejlesztési témakörben, a tesztkörnyezet, a nemzetközi együttműködés és az alkalmazások mintarendszerek témakörében tevékenykednek majd – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Együttműködik a Debreceni Egyetem és a GE magyarországi leánya

vas júl 2 , 2017
Közös képzésfejlesztésről, valamint a digitális medicina, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság és a sportorvoslás területeit érintő közös kutatásokról kötött stratégiai megállapodást a Debreceni Egyetem (DE) és a General Electric (GE) magyarországi leánycége, a GE Hungary Kft. Bács Zoltán, a DE kancellárja elmondta, hogy a GE is kiemelt partner az […]
kézfogás