Furfangos módszerrel lopható adat a pc-kről

ibm-pcBiztonsági kutatók olyan eljárást dolgoztak ki, amelynek segítségével egy teljesen elszigetelt, internetelérés nélküli hálózatról is lehetséges az adatlopás. Az AirHopper nevű billentyűnaplózó applikáció egy FM vevőegységgel rendelkező okostelefon felhasználásával a számítógép kijelzőjének speciális tulajdonságait használva juthat valós idejű adatokhoz.

Egyébként ez már nem az első módszer az ilyen jellegű adatlopásra, azonban most először sikerült ezt a pc-hez csatlakoztatott hangszóró nélkül megoldani. Bár a rendszer hatótávolsága viszonylag kicsi (körülbelül hét méter), és az adatok áramlásának sebessége is alacsony (pár bájt másodpercenként), azonban ez is elegendő lehet érzékeny szöveges adatok és jelszavak eltulajdonításához — írja a cert.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Karácsonyi készülődés: tippek az Inviteltől I.

sze nov 12 , 2014
Az utcákon és a bevásárlóközpontokban lassan megjelennek az ünnepi dekorációk, a rádiók pedig elkezdik játszani a KiskaráÁácsony, nagykaráÁácsony című számot, ami nem jelenthet mást, mint, hogy közeleg az év egyik legjobban várt időszaka, a karácsony. Hogy az ünnep igazán gondtalan és felejthetetlen legyen, nem árt, ha elkezdünk időben készülődni, így szeretteinkkel […]
karácsony ünnepe

Friss, ropogós