Fura világ lesz 30 év múlva I.


Körülbelül harminc évvel ezelőtt indult hódító útjára a személyi számítógép, amely átalakította a társadalmunkat és az életünket. A Kaspersky Lab szakértői úgy döntöttek, hogy az évforduló alkalmából a messzi jövőbe tekintenek, és elképzelik, merre fejlődik majd az információtechnológia, hogyan változtatja meg az életünket 2045-ben, 30 év múlva.

“Az it-fejlődésének jelenlegi üteme megnehezíti, hogy pontos jóslatokba bocsátkozzunk arról, hol leszünk évtizedekkel később. Azonban az egyértelmű, hogy a technológiáink évről évre intelligensebbek lesznek, és az embereknek, akik használják őket, tartaniuk kell velük a lépést. Abban biztosak lehetünk, hogy a kiberbűnözők továbbra is megtesznek majd mindent azért, hogy a saját rosszindulatú céljaik megvalósítására használják fel az új it-fejlesztéseket – mondta Alekszander Gosztyev, a Kaspersky vezető biztonsági szakértője. Mint hozzátette, leszögezhető, bárhogyan is néz majd ki a világunk harminc év múlva, a kényelmünket és biztonságunkat most kell megalapoznunk. A technológia nem más, mint egy eszköz, és csak rajtunk áll, hogy jóra vagy rosszra használjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Durva adócsalás miatt zárták be a webáruházakat

hét jan 26 , 2015
Múlt héten adtunk hírt arról, hogy több, kimondottan nagy forgalmat bonyolító webáruházat állíttatott le a NAV. Mára kiderült mi van a háttérben. Csaknem hárommilliárd forint adót igényelt ugyanis vissza jogtalanul egy bűnszervezet, amely szlovák-magyar céghálózaton keresztül kereskedett legálisan és illegálisan elektronikai és háztartási gépekkel – közölte a Nemzeti Adó- és […]
Dolláreső