Fura vezetőváltás a TÜV Rheinland magyar leányánál

Aodh-Mac-FhionnbhairrMeglepő, de egyáltalán nem mulatságos, hogy a TÜV Rheinland Intercert Kft. ügyvezető igazgatóját Karászi Zoltánt a kölni székhelyű tulajdonos a TÜV Rheinland AG. július 1-től visszahívta és helyette Aodh Mac Fhionnbhairrt bízta meg a magyar vállalat igazgatói feladatinak ellátásával. A visszahívás tényén kívül a tulajdonos más információt nem adott ki. A Németországból delegált, ír származású ügyvezető igazgató először áll a TÜV Rheinland Csoporton belül egy vállalat élén.

Fhionnbhairr Dublinban, Írországban született. Gépészmérnöki tanulmányait a University College Dublin-ban folytatta, ahol 2001-ben végzett, majd 2005-ben okleveles mérnöki képesítést szerzett a londoni Institute of Mechanical Engineers-ben. 2006-ban gazdálkodási mesterszakos diplomát szerzett Berlinben. Fhionnbhairr 2001 óta sokrétű tapasztalatokat szerzett az üzemeltetés területén. Ezekre olyan vezetői beosztásokban tett szert, mint a BP Petrochemicals nagy-britanniai és kölni vállalat egységei, illetve a düsseldorfi E.ON AG, ahol a váratlan események és a válságkezelés igazgatói pozícióját töltötte be.

A mintegy kétszázhetven főt teljes munkaidőben alkalmazó hazai cégcsoportot huszonhét éven keresztül magyar menedzsment irányította, amely irányítása alatt Kelet Európa egyik vezető vizsgáló, ellenőrző -és tanúsító műszaki intézményévé vált. Karászi négy éves vezetése alatt a magyar cégcsoport forgalmát hétmillió EUR-ról közel tizennégy millió EUR-ra növelte a gazdasági és stratégiai célkitűzések megtartásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Új „hideg technikai” megoldások jöhetnek

sze júl 15 , 2015
Oktatási, kutatási és pályázati együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a mérés- és irányításautomatizálás területén dolgozó National Instruments magyarországi leányvállalata, az NI Hungary Kft. (NI) Ábrahám László Csaba, az NI Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, az egyetem és a cég többek között orvosokból, mérnökökből és informatikusokból hoz létre […]
Ábrahám László