Fujitsu: Előre jeleznék a tájfunokat és az özönvízszerű esőzéseket

Fujitsu szerverA Fujitsu új szuperszámítógépes rendszert szállít a japán meteorológiai intézetnek a tájfunok és özönvízszerű esőzések pontosabb előrejelzéséhez.

A Fujitsu új szuperszámítógépet szállított a japán meteorológiai intézetnek (Japan Meteorological Agency, JMA) a tájfunok és az özönvízszerű esőzések pontosabb előrejelzése céljából. A hatóságok így adatvezérelt tervek alapján biztosíthatnak korai figyelmeztetést és evakuációs támogatást a lakosság számára természeti katasztrófák idején. A JMA 2024. március 5-én kezdte meg az új szuperszámítógépes rendszer használatát.

A Fujitsu által a JMA-nak 2023 márciusában szállított, lineáris esősávok előrejelzéséhez használt szuperszámítógépes megoldással együtt az új rendszer számítási kapacitása mintegy négyszerese az előző rendszerének, ezáltal az intézet pontosabban előre tudja jelezni a különböző időjárási jelenségeket. Annak érdekében, hogy ösztönözze a meteorológiai adatok magáncégek és kutatóintézetek általi felhasználását, a Fujitsu dedikált környezetet hozott létre a rendszeren belül a meteorológiai adatok és információk megosztására, ami korábban elképzelhetetlen adattömeg hasznosítására nyújt lehetőséget.

2030-ig szóló stratégiai terve részeként a JMA olyan rendszert szeretne kidolgozni, amely korai figyelmeztetéssel és evakuációs támogatással segíti a heves esőzések okozta katasztrófák megelőzését, széles körű evakuálást tesz lehetővé a tájfunok miatti katasztrófák idején, és több nappal előre nagy pontosságú előrejelzést nyújt az időjárási eseményekről. A pontos előrejelzések és a katasztrófamegelőzés érdekében egyre nagyobb jelentősége lesz a nagy mennyiségű időjárási információ és adat hasznosításának és nyilvános közlésének, valamint az ilyen információk gyors eljuttatásának a magánvállalatokhoz és a kutatóintézetekhez. A Fujitsu ezt szem előtt tartva kifejlesztett, Fujitsu PRIMERGY RX2540 M7 szerverre épülő új rendszere nagy teljesítményhez és megbízhatósághoz juttatja a felhasználókat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb anydeskes csalók próbálkoznak

pén máj 10 , 2024
ShareTweetPinShareNagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók – tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. Az intézet a honlapján közzétett figyelmeztetésben azt írta, újabb, az AnyDesket felhasználó csaló megkeresésekről kaptak bejelentéseket. A „csalási séma” változatlan, csupán a történet más, most a csalók nagy összegű nyeremény ígéretével keresik meg a kiszemelt […]
AnyDesk

És még ez is...