Frekvenciatender: kizárástól tart a Digi

1

sim-kártya

A napokban közzétett frekvenciaárverés szabályai alapján kizárhatják a Digit tenderből — állítja a társaság.

A szolgáltató úgy véli, hogy az aukció feltételei az elutasításukhoz vezethetnek. Erre a következtetésre – mint írták – a korábbi tapasztalataik alapján jutottak, a frekvenciapályázataikat ugyanis szerintük az utóbbi 12 évben többnyire kifogásolható módon utasították el. Hozzátették, hogy a szolgáltatások fejlesztése az elérhető mobilfrekvenciáktól függ, és csak korlátozott előfizetői kört érhetnek el, ha kizárják őket a tenderből. Álláspontjuk szerint a frekvenciaárverést semleges és fair módon, az európai joggal és gyakorlattal összhangban kellene kiírni, hogy szélesebb versenylehetőség jöjjön létre az ügyfelek érdekében.

A Digi által kifogásolt tervezetet kedden tette közzé véleményezésre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A 900 megahertzes frekvenciasávban összesen 60 megahertzre, az 1800 megahertzes frekvenciasávban pedig összesen 120 megahertzre lehet majd licitálni. Az értékesítés a tervezet véglegesítése után, várhatóan októberben indul, és a tervek szerint 2021 első negyedévében zárulhat. A frekvenciasávokon jelenleg három társaság nyújt szolgáltatást, jogosultságaik 2022 tavaszán járnak le.

A román Digi Communications N.V. internet- és kábeltévé szolgáltató vállalat a csoport honlapján közzétett beszámoló szerint a júniussal zárult második negyedévben 310 millió euró, az egy évvel korábbinál öt százalékkal magasabb értékesítési árbevételt ért el. Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 115,2 millió euró lett, ami 6 százalékkal magasabb az előző évinél. A társaság bevétele Magyarországon 55 millióról 50,5 millió euróra csökkent, ez 8,8 százalékkal kevesebb a 2019 második negyedévinél. A működési eredmény 5,6 százalékkal 15,2 millió euróra csökkent az idei második negyedévben.

One thought on “Frekvenciatender: kizárástól tart a Digi

  1. Hát igen a DIGI nem a mi kutyánk kölyke ök most kezdenek rájönni hogy nálunk mi a módi SÓGOR KOMA JÓ BARÁT…….. Vissza osztás hiába magyar a tulajdonosi háttér nem fekszenek le a hatalomnak akkor jóccakát bezzeg ha T-nak vagy L-nek volna benne érdekeltsége mindjárt siiimán mennének a dolgok szidjuk a románokat önáluk mégis akadály nélkül müködik a szolgáltato pedig amiben magyar van ahol tehetik gáncsolják hát most forditva van…. SZÉGYELJÉK MAGUKAT….. Pedig most is megy a mantra hogy a magyar cégeket kell helyzetbe hozni…. SUZUKI OPEL AUDI BMW ELEKTROLUX a nyugati élelmiszerszemetet áruló multikrol nem is beszélek ök kapják a kedvezményeket etc etc… MAGYAR ipar URAIM!!!! Ugyan… Kormányunk ezeket hivja magyar iparnak van közöttük magyar ne gondolkozzanak segitek NINCS… mert hogy ök adják a hazai GDP jorészét na igen és a dupláját ha nem többet ki is visznek erröl nagy a hallgatás…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brain Bar: szegény családok gyermekeinek fejleszt protéziseket

hét szept 21 , 2020
 A Vodafone támogatásával elindult a 2020-as Brain Bar – igaz, rendhagyó formában – az idei előadásokat, online lehet figyelemmel követni a Brain Bar Facebook oldalán. A háromnapos szakmai fesztivál legérdekesebb előadásait megosztjuk az olvasóinkkal. Vas Alexa Zsófia ugyan a 2020-as Brain Bar legfiatalabb előadója, azonban az egyik legnemesebb küldetéssel […]
Vas Alexa Zsófia, a Low-Cost Robotics alapítója

Friss, ropogós