Frank András Széchenyi-díjas lett

Frank-AndrasMagyarország köztársasági elnöke – a kormány előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Széchenyi-díjat adományozott Frank András matematikusnak, a matematikai tudomány doktorának, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Matematikai Intézete Operációkutatási Tanszéke egyetemi tanárának, a kombinatorikus optimalizálás és a gráfelmélet terén elért, világszerte kimagasló tudományos eredményei, valamint négy évtizedes, hazai és nemzetközi szinten is iskolateremtő oktatási és tudományszervezői tevékenysége elismeréseként.

Fank 1949. június 3-án született Budapesten. 1972-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán (ELTE TTK) szerzett diplomát matematikából. 1984 óta az ELTE TTK munkatársa, 1991-ig a Számítógép-tudományi Tanszék főmunkatársa volt. 1991 óta egyetemi tanár, 1995 óta vezeti az Operációkutatási Tanszéket. 2001-2004-ben az ELTE TTK Matematika 1. Tanszékcsoport vezetője, 2011-2014-ben a Matematika Intézet igazgatója volt. 1997-2005 között az Ericsson Magyarország Kft. tudományos tanácsadójaként is tevékenykedett. 1997-2000-ben Széchenyi professzori ösztöndíjas volt. Tagja az MTA Operációkutató Bizottságának, az Európai Matematikai Társulat Alkalmazott Matematika Bizottságának. Alapítója és vezetője az MTA-ELTE Egerváry Jenő Kombinatorikus Optimatizálási Kutatócsoportjának.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megduplázták a nagy hadronütköztető számítógépeinek teljesítményét

ked márc 17 , 2015
A mintegy két évig tartó leállás után készen áll az újraindításra az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) nagy hadronütköztetője (LHC), amelynek jelentősen megnövelt teljesítményétől a Genfben működő intézet munkatársai azt várják, hogy új távlatokat nyit a fizikában. Frederick Bordry, a CERN részecskegyorsítókért felelős vezetője elmondta, szinte teljesen megújult az LHC, amelyben […]