Fővárosi Közgyűlés: napirendre kerül az e-jegyrendszer

A budapesti elektronikus jegyrendszer aktuális helyzetéről is tárgyalhatnak a képviselők a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai rendkívüli ülésén.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett – a budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztésben tájékoztatják a képviselőket a kialakult helyzetről, és a javaslat elfogadásával a testület kimondhatja: továbbra is támogatja az elektronikus jegyrendszer projekt megvalósítását. A testület felkérheti Tarlós István főpolgármestert, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója útján az érintettek – ezen belül az érintett kormányzati szervek – bevonásával gondoskodjon a projekt újrastrukturálásáról és az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásáról. Továbbá a projekt befejezési határidejét 2020. december 31-re módosíthatja a testület.

A projekt aktuális helyzetről szóló tájékoztató szövegben az olvasható: a BKK és a Scheidt&Bachmann német cég között a legnagyobb ellentmondás az állomástelepítési, járműszerelési és üzemeltetési költségeket érintő változtatási ajánlatokat illetően volt, mivel a szállító nem tudott érdemben műszaki, jogi, pénzügyi alátámasztást nyújtani ezen ajánlatok tekintetében. Továbbá a szállító a megnövekedett üzleti kockázataira való hivatkozással is többletár igényt kívánt érvényesíteni, valamint az elmúlt három év – 2016-2018 – során elvégzett, az újratervezéssel kapcsolatos többletköltségeinek megtérítésére is igényt jelentett be – olvasható. A tárgyalások folytatásának, valamint a szerződés fenntartásának objektív akadályát képezte és jelentős kockázatot jelentett azonban a bankgaranciával kapcsolatos szállítói magatartás.

Az előterjesztéshez mellékelt, a projekttel kapcsolatos eddigi teljesítésekre és annak pénzügyi kereteire vonatkozó összefoglaló szerint a 35 milliárd 569 millió forintos szerződött összegből eddig 8 milliárd 787 millió 686 ezer forintot fizettek ki. A függőben lévő kifizetés összege 99 millió 266 ezer forint, így a fennmaradó összeg 26 milliárd 682 millió 71 ezer forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SZIP: nincs megállás

hét dec 10 , 2018
Folytatódik januártól a Szupergyors Internet Programhoz (SZIP) kapcsolódó hálózatfejlesztés – mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. Mint elmondta, a januárban induló SZIP 2.0 során elsősorban az optikai hálózatok fejlesztésére fókuszálnak, a cél azonban már nem a 30, hanem a legalább 100 Mbs sávszélesség kiépítése. “Ez magyarul azt jelenti, […]
internet