Fordulat az Apple és a Samsung vitájában

Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság megváltoztatta a korábbi bírósági döntést az Apple és a Samsung vitájában.

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő testület kedden egyhangúlag döntött arról, hogy a dél-koreai Samsungnak nem egy korábbi bírósági döntésben megállapított összeget kell kifizetnie az amerikai Apple számára. Az Apple ugyanis kártérítést kért dél-koreai riválisától, mondván, a Samsung lemásolta az iPhone-jának egyes, szabadalmi védelem alatt álló dizájnelemeit, például azt, hogy a telefon négyszögletes alakú, képernyője lapos, vagy hogy ikonjai hasonló elrendezésűek.

Egy washingtoni bíróság korábbi döntése értelmében a dél-koreai cégnek 399 millió dollárt kellett volna fizetnie, a legfelsőbb bíróság – a Samsung képviselőinek keresetére – most ezt a döntést vizsgálta felül keddi határozatával. A bírák szerint a korábbi döntésben annak alapján állapították meg a büntetés összegét, mintha a Samsung az egész Apple iPhone-dizájnt ellopta volna, holott – mint indoklásában Sonia Sotomayor bíró kifejtette – a vitatott elemek csupán kicsiny részei a telefon egészének, a megállapított összeg tehát nem jogos.

A legfelsőbb bíróság azzal nem foglalkozott, hogy milyen kalkulációk alapján kell megállapítani az Apple-t ért kár összegét, ez annak az alacsonyabb rendű bíróságnak a feladata lesz, ahol a per ezt követően folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Fujitsu és a DHL esete az IoT-vel

csü dec 8 , 2016
Stratégiai „co-creation” partnerkapcsolatuk keretében a Fujitsu és a DHL Supply Chain UK közösen dolgoznak a hordható technológiára és a dolgok internetjére (IoT) épülő új szolgáltatások bevezetésén. A partnerkapcsolattal a Fujitsu továbbfejleszti a DHL-lel a beszerzési szolgáltatások, azon belül az egyenruhák és a védőfelszerelések menedzselt beszerzése terén folytatott együttműködését. A jövőben […]

És még ez is...