Fontos funkcióval bővül az EgészségAblak app

EgészségAblakNyáron időpontfoglalási funkcióval bővül a „legjobb közszolgálati alkalmazás” díját elnyerő EgészségAblak alkalmazás.

Az ingyenes alkalmazást bárki, bármilyen okostelefonra letöltheti. Lakosságbarát, csak az első belépésnél kell megadni a taj-számot, az Ügyfélkapu-azonosítót és -jelszót, utána már a telefonon használt azonosítóval lehet hozzáférni az információkhoz. Minden, rólunk nyilvántartott egészségügyi adathoz hozzáférhetünk, ezek a dokumentumok ott lehetnek a zsebünkben állandóan. Az alkalmazást eddig 2,9 millióan töltötték le, abba havonta átlagosan két és fél milliószor jelentkeznek be, és kilencmillió dokumentumot töltenek le onnan. Az applikáción keresztül a szülők gyermekeik dokumentumait, receptjeit, leleteit is láthatják.

Az alkalmazásban bárhol, bármikor hozzáférhetők a laboreredmények, a kiváltott és ki nem váltott receptek, a gyógyszerek betegtájékoztatói, a zárójelentések, a már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetők. Annak is utána lehet nézni, hogy korábban milyen gyógyszert kapott az felhasználó, ellenőrizhető, mikor járnak le a receptek. A beérkezett laboreredményről a telefon értesítést küld, így nem kell többször érdeklődni, és az is hasznos, hogy a szükséges leleteket nem az orvosnak kell előkeresnie, hanem a beteg a mobilján megmutathatja neki.

Szinte hónapról hónapra bővülnek az alkalmazás funkciói, ezen a nyáron az időpontfoglalást fejlesztik majd fokozatosan. A járóbeteg-szakrendeléseknél már most is lehet látni az időpontokat a pontos helyszínnel, és adott esetben le is lehet mondani az időpontot. Ezután viszont már a beteg maga foglalhat majd időpontot, a szakrendelők fokozatosan bővülő körénél. A régóta várt funkció tehermentesíti az orvosokat is, mert nem nekik kell ezzel foglalkozniuk, több idő marad a gyógyításra, a fő cél pedig, hogy csökkenjenek a várólisták. Az EgészségAblak alkalmazásban a személyes dokumentumokon kívül általános információk is találhatók, van egy kereshető Egészség A-Z nevű összeállítás, amelyet betegségekről, tünetekről írtak orvosok, továbbá a „TB-lámpa”, ahol bárki ellenőrizheti, hogy a munkáltatója befizette-e utána a járulékot.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Erősítik a magyar-kínai digitális kereskedelmet

pén máj 10 , 2024
ShareTweetPinShareKereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Magyarország Kínával — jelentette be a Pénzügyminisztérium (PM). A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősödése kiemelt fontosságú mindkét ország számára — jelentette ki Izer Norbert, a PM adóügyekért felelős államtitkára, miután kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Wu Jianggal, Shandong Dihao International Investment Co. Ltd. képviselőjével a szaktárca […]
Izer Norbert

És még ez is...