Fónagy: az Uber szolgáltatásai veszélyesek

3

Fonagy-JanosAz Uber szolgáltatásai több szempontból veszélyesek, azok gyakran nem felelnek meg a magyar jogszabályoknak – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Fónagy János kiemelte, hogy a taxisoknak – az uber-sofőrökkel szemben – szigorú tárgyi és személyi feltételeknek kell megfelelniük. Egy taxisnak például pályaalkalmassági vizsgát kell tennie, gyakran kell orvosi felülvizsgálatra mennie, gépkocsijának meg kell felelnie a szigorú vizsgaelőírásoknak, és a jármű nem lehet tíz évesnél idősebb.

Hangsúlyozta azt is, hogy az uber-sofőrök nem rendelkeznek az utasra vonatkozó élet- és vagyonbiztosítással sem. Fónagy beszámolt arról, hogy a taxisokkal jövő héten szerdán újra egyeztetnek. Olyan átfogó megoldást kell találni, amely az utazó közönség számára népszerű módszereket átveszi, ugyanakkor a magyar érdekeket, a magyar jogszabályokat és a magyar utasok biztonságát súlyosan sértő tevékenységet megakadályozza — mondta. Arra is felhívta a figyelmet, hogy nagy kockázatot vállalnak azok, akik az Uber rendszerében fuvaroznak, mert a szabálysértő uber-sofőrökre a rendőrség és az adóhivatal is bírságot szabhat ki.

3 thoughts on “Fónagy: az Uber szolgáltatásai veszélyesek

  1. Attól tartok valaki, (vajon ki?) nincs tisztában a veszély szó jelentésével. Ha a 10 éves kocsi veszélyes, nem kaphat műszaki vizsgálatot igazoló papírt, amin rajta van, hogy 4/5 személy szállítására alkalmas. Tehát itt nincs veszély, az élet- és vagyonbiztosítás nem veszélyelhárító, hanem kárenyhítő dolog, talán államtitkári szinten elvárható ezzel tisztában lenni. Hiába, az alkalmazkodási kényszer…

  2. Eddig nem úgy tünik.A taxisok botrányairól(PL:Benkő ügy),túlszámlázásairól hallani eleget.Uber sofőrös csak 1 volt ottt is őt verték meg a taxisok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több mint kétszázezren használják a MÁV applikációját

vas febr 7 , 2016
Február első napjaira, azaz kevesebb mint egy év alatt átlépte a kétszázezres letöltés-számot a Vonatinfó, a MÁV-Start okostelefonokra telepíthető ingyenes utastájékoztató alkalmazása – közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a letöltők közül 44 ezren iPhone-os, 26 ezren Windows-os, 130 ezren pedig Androidos készülékkel rendelkeznek, utóbbiak az ötös […]

Friss, ropogós