Fónagy: az Uber álljon be a sorba!

Fonagy-JanosA kormány nem betiltani akarja az Ubert, hanem “beállítani a sorba”, amely egyenlő versenyfeltételeket teremt a Magyarországon működő egyéb taxis cégekkel – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára kedden, az Uber képviselőivel folytatott egyeztetés után. A másfél-kétórás megbeszélésen az Uber magyarországi szervezetének vezetője mellett az európai munkáért felelős munkatársak is részt vettek. Azzal érveltek, hogy korszerűek és újszerűek. Ezt a kormány nem vitatta, ám az államtitkár kijelentette: a korszerűség és a modernség pajzsa mögé bújva nem lehet semmibe venni a magyar jogszabályokat.

Az Uber képviselői fenntartották álláspontjukat, hogy működni szeretnének Magyarországon, és kérték, hogy a magyarországi megfelelőség érdekében szakmai tárgyalásokat folytathassanak. A megbeszélésen valamennyi érdekelt intézmény – az adóhivatal, a közlekedési hatóság, a Belügyminisztérium – képviselője részt vett. Felajánlották, hogy a magyar szabályoknak való megfelelőség érdekében mind a diszpécserszolgálattal, mind a taxis tevékenység szabályszerűségével kapcsolatban további szakmai tárgyalásokra kerül sor – ismertette az államtitkár.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Feltörték a választási rendszert, nem lehet megállapítani az eredményt

sze jún 1 , 2016
Online rendszerének feltörése miatt az orosz Demokratikus Koalíció képtelen megállapítani a hétvégén megtartott előválasztás eredményét- közölte hétfőn Facebook közösségi oldalon a parlamenten kívüli ellenzék központi választási bizottsága. Vasárnap délben észlelték, hogy betörtek az előválasztás szerverébe és arról adatokat loptak. A hackerek a Változás Hulláma elnevezésű weboldalt támadták meg, amelyen keresztül […]
Orosz hacker