Folytassa úttörő: ismét új digitális funkció a KLM-nél

A KLM utasai már a WeChat Pay alkalmazáson keresztül is fizethetnek repülőjegyeikért. A KLM az első nem kínai légitársaság, amely ezzel a szolgáltatással próbálja fellendíteni a forgalmát.

Kínában a WeChat a legnépszerűbb applikáció, amely több mint 963 millió felhasználóval rendelkezik, ebből pedig 600 millióan aktiválták már a fizetésre szolgáló funkciót. Ez az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy okostelefonjukon keresztül úgy fizessenek, hogy közben applikáción belül maradnak. A WeChat Pay Kínában mindenhol elérhető, a mobil tranzakciók negyven százaléka ezen a felületen történik. A szolgáltatás használatához csupán egy kínai bankszámlára van szükség.

A KLM repülőjegy vásárlás is roppant egyszerű az új szolgáltatással: amennyiben az utas számítógépén a KLM.com oldalon megvette a repjegyet, és a WeChat Pay-t választotta fizetési opciónak, azonnal megjelenik egy QR kód. Amint az utas a kódra kattint, a WeChat Pay azonosítás megtörténik, és a tranzakció meg is történt. Telefonról sem bonyolultabb az eljárás: az utas a jegyvásárlást követően szintén kiválaszthatja a WeChat Pay opciót, ami után a WeChat oldalán landol, ahol néhány gombnyomással már fizetett is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.