Folytassa Erdősné!

Erdősné dr. Németh ÁgnesTisztújító Közgyűlést tartott november 25-én a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Az elnökségből folytatja munkáját Erdősné Németh Ágnes. A többek között Tarján-emlékérmes, MOL Mester M-díjas tanár felel a társaság sikeres Tehetséggondozási Programjáért, egyebek mellett a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szervezéséért.

Erdősné a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban tanít informatikát és matematikát. Évek óta rengeteget tesz az informatikai tehetségek felkutatásáért és a tudomány népszerűsítéséért. Tehetséggondozó munkája sikerességét mutatja, hogy diákjai nagy számban jelennek meg a hazai programozási versenyek döntőjében és nemzetközi informatikai diákolimpiákon a magyar válogatottban. 2019-ben csapatvezetője volt a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI) Bakuba utazó magyar válogatottnak, amelyről a magyar versenyzők egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza. Kutatja a versenyprogramozás tanításának módszereit. Hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokba módszertani cikkeket ír, előad a témában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MVM Future Talks: ha lemaradtál, pótolhatod

ked nov 30 , 2021
Több tízezer ember követte élőben azt a virtuális eseményt, amelyen sztárszakértők az adataink jövőjéről, valamint az adatalapú technológiák ipari, üzleti, orvosi, munkaerőpiaci és geopolitikai felhasználhatóságáról cseréltek eszmét. A résztvevők a jövő technológiáihoz kapcsolódó komoly etikai problémákról vitáztak, és választ kerestek arra a kérdésre is: vajon lehetségessé válik-e egyszer, hogy az […]
Neil deGrasse Tyson

És még ez is...