Folyamatosan nő a mobilfizetéssel parkolók száma

A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak – közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.(NMF) az MTI-vel. A közlemény szerint folyamatosan nő a rendszeren keresztül megvalósuló közterületi mobilparkolások száma és egyre több felhasználó egyenlíti ki mobilfizetéssel a közterületi parkolási díját.

A mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 1,615 milliárd forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 1,154 milliárd forintot tett ki a július-szeptemberi időszakban. Veres Mihály, az NMF vezérigazgatója szerint a következő hónapokban a rendszert a már meglévő közterületi parkolókon túl, igény szerint tisztán piaci alapon működő területekre is ki kívánják terjeszteni. Hozzátette, hogy innovatív kiegészítésekkel tovább fejlesztik azt a mobilapplikációt, amelyen keresztül a közterületi parkolás igénybe vehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyesítik erejüket a mobilszolgáltatók

sze okt 8 , 2014
Az Orange és az O2 mobilszolgáltatók hálózataik összekapcsolását tervezik, ami jelentős költségmegtakarítást jelentene számukra. A közös hálózat az ügyfeleiknek is előnyösebb lenne, ennek köszönhetően ugyanis jobb minőségű szolgáltatásokra és alacsonyabb árakra számíthatnak. René Parák, az O2 Slovensko kommunikációs igazgatója elismerte, hogy már tárgyalnak az Orange képviselőivel, részleteket azonban egyelőre egyik […]

És még ez is...

Friss, ropogós