Fogyasztóvédelem: tízből hat töltő rázhat

Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárAz Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) termékbiztonsági laborvizsgálatán húsz töltőből tizenkettőt áramütés-veszélyesnek ítéltek meg a szakemberek. A súlyos kockázatot hordozó árucikkeket a vásárlóktól is visszahívják — közölte a tárca.

Az ITM akkreditált műszaki laboratóriumának vizsgálatai szerint a mintavételezett termékek hatvan százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek. Az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat. Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható – figyelmeztet az ITM. Azt javasolják, hogy lehetőség szerint ismert, neves gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk. Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár a közlemény szerint elmondta: “A hatóság haladéktalanul elrendelte a nem biztonságos termékek kivonását a forgalomból. A súlyos kockázatú árucikkeket a kereskedőknek vissza kell hívniuk a vásárlóktól. A veszélyes termékek uniós riasztási rendszerébe tavaly a harmadik legtöbb, tíz százaléknyi bejelentés elektromos eszközök és kiegészítőik kapcsán érkezett be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kétezer milliárd dollár: pályacsúcsot döntött a Microsoft

szo jún 26 , 2021
A Microsoft piaci tőkeértéke meghaladta a kétezer milliárd dollárt csütörtökön a New Yorkban működő elektronikus értéktőzsdén, a Nasdaq-on. A szoftvervállalat 266,69 dolláron, 0,53 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, ami azt jelenti, hogy piaci tőkeértéke 2009 milliárd dollárra emelkedett. A Microsoft új operációs rendszert jelentett be. A Windows 11 az […]
Microsoft