Fődíjas játék a MOME online versenyén

Egy képzeletbeli ország irányítását lehet kipróbálni a Temp in Charge elnevezésű online játékban, amely a elnyerte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) szervezésében meghirdetett ComplexityJam nemzetközi online játékfejlesztő esemény fődíját.

A ComplexityJam kezdeményezője az Európai Unió által finanszírozott Interactive Digital Narratives for Complexity Representations (INDCOR) projekt volt, melynek a MOME 2019 augusztusa óta tagja. Több magyar diák is részt vett annak a tizenegy játéknak a fejlesztésében, melyek az online játékverseny keretében születtek. A versenyre tizenkét országból csaknem nyolcvan versenyző jelentkezett, köztük tizennégy csapat és tizenöt egyéniben induló amatőr fejlesztő. A játékok a döntéshozó pozíció felelősségi körével, a kritikus információkezelés, a távolságtartás és a sikeres kooperáció témáival foglalkoztak – számolt be a közlemény. A fődíjas Temp in Charge játék egy képzeletbeli országban játszódik, ahol az elnököt kell helyettesíteni egy hétre, olyan kérdésekben döntéseket hozva, mint a világméretű járvány és az országot sújtó gazdasági nehézségek kezelése. A Temp In Charge alkotói Resul Alici, Burak Karakas. A ComplexityJam különdíját a Trial Day című játék kapta, melynek főszereplőjeként újságíróként kell eligazodni egy szerkesztőségében. A Trial Day készítői Eren Caylak, Sid Chou, Glenn Curtis, Yiting Liu, Dimitra Mavrogonatou, Kirstin McLellan. A nemzetközi zsűri kiemelte továbbá az amerikai Georgia Institute of Technology hallgatói által fejlesztett Essential Workers, a magyar TUTHKP csapat (Fábián Ágnes, Fehér Viktória, Kovács Ádám, Kovács Rebeka, Papp Miklós Levente, Rózsa Noémi és Szabó-Zichy Eszter) által készített Rabid, valamint Olga Chatzifoti, Christina Chrysanthopoulou által fejlesztett Rawrer című játékot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szeged belépett a XXI. századba

sze jún 17 , 2020
Az országban elsőként Szegeden vezetnek be az önkormányzati cégeknél azonnali fizetési rendszeren alapuló, az MNB szabványainak megfelelő QR-kódot használó megoldást, amit itt SzegedPay-nak neveztek el. A szegedi közgyűlés négy évvel ezelőtt fogadta el az okosváros koncepciót, amelynek egyik központi eleme volt a készpénzmentes fizetési megoldások elterjesztése. Ennek első eleme volt […]
QR-kód