Fivosz: a digitalizáció immár mindenki számára megkerülhetetlen

achilles-georgiuA digitalizáció magánemberként, vállalkozóként és cégvezetőként egyaránt megkerülhetetlen lett, átalakítja a társadalmat és a gazdaságot — hangsúlyozták az előadók a Fiatal vállalkozók hetének nyitórendezvényén.

Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) alapító-elnöke beszédében elmondta: a digitalizáció következményeként a következő tíz évben globálisan akár egymilliárd munkahely is elveszhet. Meglátása szerint a folyamat Magyarországon is nagy kihívás elé állítja a fiatalokat, mert a kis- és középvállalkozások harmada megszűnhet a következő hat évben. Ugyanakkor mégis ez az elmúlt 200-300 év egyik „legizgalmasabb korszaka” – vélekedett.

Achilles Georgiu, az IBM munkatársa arról beszélt, hogy az utóbbi húsz évben minden digitális adattá vált. Megfogalmazása szerint 2008-ig korszakunk hajtóereje a pénz volt, a jövőben pedig az adat lesz. A gőzgép feltalálását követően 150 év kellett ahhoz, hogy az emberiség kollektív tudása megduplázódjon, 2020-ra erre elegendő lesz mindössze 72 óra – mondta. Az új, adatközpontú korban – csakúgy, mint minden technológiai fejlődés alkalmával – sok régi munkahely szükségtelenné válik, és új szakmák jönnek létre – emelte ki. Példaként az automatizált forgalomszakértőt említette.

Szabó András, a Mercedes-Benz Hungary flottaértékesítési menedzsere előadásában elmondta, hogy a digitalizáció meghatározó eleme a jövő mobilitásának is. Az autóknál szintén elkerülhetetlen lett az okoseszközök alkalmazása, az applikációkkal egyebek között nyomon követhető egy jármű állapota, tervezhető a karbantartása – fejtette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ösztönöz a Samsung

ked nov 15 , 2016
ShareTweetPinShareA Samsung programmal ösztönzi a Tizen-alapú mobilalkalmazás-fejlesztést. A Samsung Electronics elindítja Tizen-alapú mobilalkalmazás-fejlesztést ösztönző programját. Ez a vállalat első kezdeményezése, amely a Tizen globális fejlesztői közösségének támogatását és a mobilalkalmazások ökoszisztémájának bővítését célozza. A fejlesztők a Tizen-alapú applikációk beküldésével tízezer dollárt vagy még nagyobb összeget is nyerhetnek. Az új program […]
Samsung

És még ez is...