Fintech Power 50: egyetlen magyar startup sincs az ezres listán

Fintech Power 50A londoni Fintech Weeken mutatták be július közepén a nyilvánosságnak a 2021. évi Fintech Power 50-et, amely a világ negyven fintech vállalatát, valamint a fintech terület tíz legjelentősebb influencerét vonultatja fel. Az idei listára közel ezer vállalatot jelöltek, egyetlen magyar startup sem szerepel közöttük. „Idén minden eddiginél több céget jelöltek a globális listára, összesen több mint 15 ezer szavazatot adtak le a jelöltekre. A Fintech Power 50 fantasztikus évet tudhat maga mögött. Büszke vagyok arra, hogy az idei rangsorunk széles földrajzi skálát képvisel, és annak is örülök, hogy több ázsiai és észak-amerikai vállalatot jelöltek” – mondta el a bejelentésen Mark Walker, a Fintech Power 50 társalapítója.

A Fintech Power 50 egy 2018-ban alapított exkluzív program, amely az innovációt és a kreativitást támogatja a fintech szolgáltató ágazatban. A vállalatok és magánszemélyek tájékoztatására készült rangos globális lista többek között azt a célt is szolgálja, hogy a rajta szereplők és a téma iránt érdeklődők számára is elérhetővé váljon az innovatív fintech vállalatok és vezetőik hálózata. Az idei rangsor a korábbi éveknél szélesebb földrajzi térséget fed le: nemcsak az Egyesült Királyságból és Európa más részeiből, hanem Észak-Amerikából, Ázsiából, a Közel-Keletről és Afrikából is szerepelnek benne fintech cégek. Az idei listán szereplő negyven cégből nyolcat nők vezetnek, valamint, hogy a tíz kiválasztott influencerből három az ázsiai, csendes-óceáni térségből származik, három Észak-Amerikából, négy pedig Európából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezért fontos a Black Friday az e-kereskedelemben

csü aug 5 , 2021
A Black Friday hagyományosan a hálaadás ünnepét közvetlenül követő péntekre esik. Hivatalosan az ünnepi vásárlási szezon kezdete. A kezdeményezés az Egyesült Államokban teljesen offline ötletként indult. Az történt, hogy a kereskedők olyan ellenállhatatlan ajánlatokat tettek, amelyek miatt az alkudozásra éhes vásárlók tömegesen rohantak, hogy vásárolhassanak. A koronavírus-járvány és a társadalmi […]
black friday

Friss, ropogós