Fényes jövő előtt állnak a kognitív technológiák

sonyA virtuális valóság (VR) technológia forgalma idén eléri az egymilliárd dollárt (ebből 700 millió dollár lesz a hardverértékesítés, a többi tartalomszolgáltatás); a kognitív technológiák piacán is jelentős növekedés várható — derül ki a Deloitte kutatásából. A kutatás alapján a VR headsetek piacán 2,5 milliós, az eladott játékapplikációk piacán pedig tízmilliós forgalmat jósolnak, úgy vélik: a nagyobb játékrajongók fognak virtuális valóságra költeni, vagyis, bár minden okostelefon-tulajdonos ki tudja majd próbálni a VR egy változatát, a tekintélyes VR-bevételeket csupán pár tízmillió felhasználó fogja generálni 2016-ban.

A Deloitte jelentős növekedési tendenciát lát a kognitív technológiák, például a számítógépes látás, a természetes nyelvfeldolgozás és a gépi tanulás piacán is. Idén száz vállalati szoftver gyártóból várhatóan nyolcvan forgalomba hoz majd kognitív technológiákat, ami 25 százalékos növekedés lenne a tavalyi 64-hez képest. Elemzők úgy látják, hogy ugyan a felhasználók kevesebb közvetlen figyelmet szentelnek a kognitív technológiáknak, mint a VR-fejlesztéseknek, a kognitív technológia hosszabb távon sokkal fontosabb lehet mind a vállalati, mind az egyéni felhasználók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezt a három dolgot várjuk el az okostelefonunktól

pén ápr 1 , 2016
Továbbra is az okostelefonok dominálják a hazai mobiltelefon piacot – már a magyarok 88 százalékának van ilyen típusú készüléke, sőt a 16-24 éves korosztály körében szinte mindenki okostelefont használ (96 százalék) – derült ki abból a most publikált kutatásból, amelyet az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég a Huawei számára készített. […]
okostelefon, scanner

Friss, ropogós