Felzárkózik az Outlook.com

 

A múlt héttől az IMAP és OAuth protokollokat is támogatja az Outlook.com. Az Outlook.com-on már régóta elérhető az Exchange ActiveSync (EAS), amely kompatibilis az okostelefonok és táblagépek többségével, beleértve a Windows Phone, iOS és Android platformra épülő eszközöket, valamint a Windows 8 Posta alkalmazásával és az Outlook 2013-mal is. Mostantól azonban azok a felhasználók is jobban használhatják kedvenc levelezőjüket eszközeiken és alkalmazásaikban, akik az EAS-sal nem kompatibilis klienst használnak – például iMailt vagy ThunderBird-öt Mac-en. Az IMAP új lehetőséget ad a fejlesztők kezébe ahhoz, hogy az Outlook.com-mal együttműködő alkalmazásokat fejlesszenek.

Az OAuth
OAuth egy nyílt szabvány engedélyezési folyamatokra. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák saját fájljaikat egy harmadik fél számára anélkül, hogy azonosítási adataikat kiadnák. Ezt úgy éri el, hogy a szolgáltatónál tokeneket készít amivel hozzáférést biztosít egy adott helyszín (pl. egy videoszerkesztő oldal) konkrét erőforrások (pl. csak videókat nézzünk egy adott album), és egy meghatározott időtartamra (pl. a következő 2 óra). Az OAuth kiegészíti az OpenID.-t, de egy különálló szolgáltatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alibaba és a hat repülőgép

hét szept 16 , 2013
  Megkezdte repülőgépek és helikopterek online értékesítését Kína legnagyobb e-kereskedelmi vállalata, az Alibaba – jelentette a kínai média pénteken. A szintén legnagyobb kínai online áruház, a Taobao weblapján csütörtöktől meghirdetett aukciókat szeptember 16-án – helyi idő szerint délelőtt tíz órakor – zárják le. Elvben hat repülőgép kerül kalapács alá, de […]

Friss, ropogós