Félsiker az Uber indulása Kolozsváron

UBER-KolozsvarPozsony után Kolozsvár a második város, ahol magyarok élnek és elérhetik az Ubert. Néhány napja ugyanis elindult az UberX szolgáltatás Kolozsváron. Az első utas Tudor Giurgiu filmrendező, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) igazgatója volt. Azok számára, akik még nem próbálták ki a szolgáltatást, az első út közel 3000 forintig (negyven lej) ingyenes, amennyiben használják az UberinCluj promóciós kódot. Kezdetben az UberX szolgáltatás kedvezményes tarifával lesz elérhető a városban. Kolozsvár főteréről a reptérig, az utasok körülbelül 1400 forintért juthatnak el, amely közel fele annak, mintha taxival tennék meg ugyanezt a távolságot.

Kolozsvári tarifák
Alaptarifa: 1,7 lej (~119 forint)
Perc tarifa: 0,2 lej (~14 forint)
Kilométer tarifa: 1,7 lej (~119 forint)
Minimális utazási költség: 7 lej (~490 forint)
Lemondási tarifa (amennyiben az utas a megrendelés után öt percen túl mondja le az autót): 6 lej (~420 forint)

Az indulás érdekesre sikeredett: az első éjszaka ugyanis egy Uber-sofőr össze nem szólalkozik egy taxissal. Az uberes megijedt a taxisoktól és rendőrt hívott. Erre több taxis bosszúból, egyszerű utasként Uber-autót rendelt, majd a rendőrőrsre vitette magát, ahol feljelentést tett tiltott személyszállítás miatt. A rendőrség a 25 ezer lejre (~1,75 millió forint) megbírságolt autósok forgalmi engedélyét is bevonta fél évre.

„Az Uber az autós partnereivel szembeni mindennemű erőszakos támadást és megfélemlítést elítél. Az elmúlt napok kolozsvári incidensei ilyenek voltak és helyi taxisok kezdeményezték ezeket. Fontos tudni, hogy valamennyi érintett partnerünknek jogi segítséget nyújtottunk, és a jövőben is kiállunk mellettük. A sofőrjeinkre kiszabott bírság egyébként többszöröse a törvényileg meghatározott maximumnak; ezzel kapcsolatban az Uber a körülmények vizsgálatát fogja kezdeményezni. A megfélemlítési kísérletek ellenére az Uber folytatja tevékenységét Kolozsvárott, amit a helyiek nagy érdeklődéssel fogadtak és már első napokban több ezren vettek igénybe” – reagált az Uber helyi szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pénztárcát akart rabolni, de csak egy mobiltelefont sikerül elcsakliznia

hét aug 15 , 2016
Orosházán, egy italbolt előtt 2016. augusztus 11-én 23 óra körül egy férfi ki akarta venni egy másik férfi zsebéből a pénztárcáját. A tárca tulajdonosa észrevette, mire készül és meg akarta ezt akadályozni. A dulakodás közben a 28 éves O. M. megszerezte a védekező férfi mobiltelefonját és elmenekült. Az éber rendőrök […]

Friss, ropogós