Félmilliárdos csoda a W.UP Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetemtől

László Zoltán, a W.UP Kft. marketingigazgatójaAutomatizált, élethelyzet alapú, valós idejű döntéstámogató keretrendszert fejlesztett a digitális banki szoftvercég, a W.UP Szolgáltató Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem konzorciuma; a közel 722 millió forint értékű beruházáshoz közel 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek – közölte a konzorciumvezető W.UP Kft. László Zoltán marketingigazgató közölte: a 2019-ben indult fejlesztés során mesterséges intelligencia vezérelt, élethelyzet alapú döntéstámogató keretrendszert, technológiát fejlesztettek. A rendszer olyan, big data alapú vizsgálati, elemzési tevékenységet végez, amelynek eredményeként egy termelő, szolgáltató cég, közigazgatási egység vagy természetes személy a helyzetére szabott támogatást kap. A rendszer belső és külső adatforrások előzetes és valós idejű elemzése, további adatokkal történő kiegészítése és az élethelyzet figyelése alapján olyan javaslatokat tesz, amelyek az adott munkafolyamatot, szolgáltatást javítani, az ügyfélkiszolgálást, illetve az értékesítést támogatni tudják – tette hozzá.

A W.UP Kft. árbevétele az utolsó lezárt gazdasági évben, 2020-ban meghaladta a 3,2 milliárd forintot, az előző évi 2,7 milliárd forintot követően. Adózott nyeresége 664,2 millió forint volt 2020-ban, míg 2019-ben még 128,3 millió forint.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kódolj határok nélkül! Játékportált fejlesztettek a középiskolások

ked máj 3 , 2022
Idén egy online társasjátékoknak teret adó platform fejlesztése volt a feladat a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) által meghirdetett “Kódolj határok nélkül!” című verseny döntőjében. A NISZ a közleményében azt írta, hogy a harmadik alkalommal meghirdetett, a nyílt forráskódú megoldásokat népszerűsítő verseny több mint ötven csapat, több mint […]
szakképzés tanuló oktatás

Friss, ropogós