Felhőalapú NFC-s fizetés a Cellumnál

NFC-HCEA Cellum Global Zrt. a napokban jelentette be, hogy hamarosan új, Host Card Emulation (HCE) technológián alapuló érintésmentes fizetéssel bővíti ki a mobiltárca-megoldását. A HCE egy felhőalapú megoldás segítségével úgy lehet érintésmentes tranzakciókat bonyolítani, hogy semmilyen fizetési adatot nem kell a mobiltelefonon tárolni és nem szükséges SIM-kártyát cserélni. Ez azért is előnyös, mert ha egy NFC-képes telefonnal fizetni is tudjunk, ahhoz az esetek nagy részében SIM kártyát kell cserélni a telefonban.

A HCE „kitalálása” Doug Yeager és Ted Fifelski, a SimplyTapp alapítói nevéhez köthető, 2012-ben publikálták az elképzeléseiket, majd a Google tette elérhetővé a technológiát az Android platformon. A HCE-alapú fizetési megoldás új funkcióként kerül be a Cellum már jól bevált mobilfizetési rendszerébe, amit világszerte számos nagy vállalat évek óta használ. A Cellum fejlesztette ki 2011-ben a MasterCard nevét elsőként viselő mobiltárcát a világon, azóta pedig több más piacvezető márkával lépett partnerségre hasonló tárca-megoldások bevezetése céljából, így többek között a Telenorral Magyarországon és Thaiföldön, valamint a telefongyártó Evercoss-szal Indonéziában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobilalkalmazással kedveskedik a NAV

vas júl 31 , 2016
Már elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobil alkalmazása, amely segítséget nyújt a NAV ügyfeleinek az ügyintézésben. A mobilalkalmazás révén egy mozdulattal hozzáférhetők a legfrissebb adózási- és vámügyekkel kapcsolatos hírek, könnyebbé válik a hivatallal való kapcsolattartás. Az alkalmazáson keresztül könnyen kiszámítható az ingatlanok értékesítése után fizetendő személyi jövedelemadó, elérhetők a […]